Stoppen met roken

STOPPEN MET ROKEN

Stoptober 2022

Draag bij aan het succes
Als zorgprofessional biedt Stoptober een uitstekende kans om het gesprek over stoppen met roken aan te gaan, maar hoe kun je dit het beste doen? Volg deze gratis e-learning voor meer informatie hierover.

Daarnaast biedt Stoptober verschillende promotiematerialen – denk aan posters, flyers en visitekaartjes – waarmee u de campagne bij uw patiënten onder de aandacht kunt brengen. De toolkit met deze voorlichtingsmaterialen kunt u gratis bestellen op de website van het Trimbos-Instituut. U vindt hier ook een video die u kunt delen op de wachtkamerschermen.

Uw patiënten kunnen zich vanaf 3 september 2022 zelf inschrijven voor de actie via www.stoptober.nl. Wanneer ze vanaf september de gratis app downloaden, ontvangen ze tijdens Stoptober dagelijks berichten die hen aanmoedigen om vol te houden en tips voor moeilijke momenten.

Landelijke website Ikstopnu.nl

De website ikstopnu.nl is de Landelijke Website met informatie voor mensen die willen stoppen met roken en mensen die gestopt willen blijven. De website is gemaakt door het Trimbos-Instituut en helpt mensen op een positieve manier te stoppen met roken. De Stoplijn (0800 – 1995) is gratis te bellen voor meer hulp bij stoppen met roken.

Via de webwinkel van Trimbos.nl kunt u tegen verzendkosten visitekaartjes en posters met de informatie van ikstopnu.nl bestellen. Op deze manier kunt u patiënten gemakkelijk doorverwijzen.

Stoptober is een initiatief van VWS, KWF Kankerbestrijding, Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, Hartstichting, Longfonds, het Trimbos-Instituut en GGD GHOR Nederland.
www.stoptober.nl

Ikstopnu.nl

Wachtkamerscherm Stoptober